Informatie

Honden willen rennen, spelen en met soortgenoten omgaan. Om aan deze behoefte van uw hond te voorzien, is er Billie Hondenuitlaatservice Nijmegen. Van maandag tot en met vrijdag kan uw hond worden uitgelaten onder deskundige begeleiding van Billie.


Werkwijze
Uw hond wordt ’s ochtends bij u thuis opgehaald en met andere honden meegenomen naar het mooiste wandelgebied in de omgeving. Daar kunnen ze genieten van een echt “hondenleven”, waarna ze moe en voldaan worden thuisgebracht. Uw hond wordt opgehaald in een bedrijfsbus, die is ingericht voor hondenvervoer. Ik zorg er altijd voor iets voor het middaguur in het bos te zijn. Elke wandeling duurt minimaal een uur.


Kennismaking
Voor de eerste wandeling vindt er een kennismakingsgesprek plaats. Daarbij worden onder meer de karaktereigenschappen en kenmerkende gedragingen van uw hond besproken. Bij de eerste wandeling blijft uw hond aan een lijn. Zo leer ik het gedrag van uw hond kennen en raken we aan elkaar gewend. Ook raakt hij vertrouwd met de andere honden en te leren functioneren in roedelverband. Pas wanneer ik vind dat de hond voldoende vertrouwd is geraakt, zich op zijn gemak voelt en reageert op bepaalde commando’s laat ik hem onaangelijnd lopen. Honden zijn van nature roedeldieren. Omdat honden in een roedel elkaar controleren en in de gaten houden, zullen zij zich snel in de groep opgenomen voelen en vrij kunnen meelopen.


Plezier
Een fikse wandeling houdt uw hond niet alleen fit en gezond, door de vrije omgang met soortgenoten kan zijn gedrag ook positief beinvloed worden. Tijdens de wandelingen weten de honden zich prima te vermaken. Uiteindelijk is het de bedoeling dat iedere hond zich weer verheugt op het volgende uitstapje met Billie.